keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Sponsorien hankinta -kooste

Projektimme onnistuneen yhteistyökumppanien saalistelun innoittamana (ja ehkä myös erään kesäkurssini vauhdittamana) innostuin väsäämään kuusi kohtaa sisältävän sponsorien hankinta –koosteeni, joka löytyy pdf-muodossa täältä.

Kooste sisältää hyväksi havaitsemiani juttuja liittyen sponsorien hankintaprosessiin ja toiminee projektin kuin projektin sponsorien kalastelussa. Omien projektieni kautta ja yleisesti sponsorien hankkimiseen perehdyttyäni mm. internetin ihmeellisessä maailmassa, voin kertoa, että esimerkiksi urheilijan sponsorien hankinta ei eroa kovinkaan paljoa meidän dokumentti/animaatio -projektimme sponsorien hankinnasta. Uskonpa, että oikein luova ”kerjäläinen” saa sponsoroitua vaikka lomamatkansa, jos perustelee tarpeensa oikein pätevästi!

Onnea sponsorien metsästykseen, aina kannattaa yrittää!

Ps: Lisää koosteita tulossa syksymmällä. Aiheina ehkäpä ”suurien tiedostomäärien kontrolloiminen” tai ”dokumentin käsikirjoittamisen vaiheet” tai saatammepa avautua vaikkapa henkiseen hyvinvointiin liittyvistä seikoista pitkää projektia tehtäessä. :D

6 kommenttia:

Jutta kirjoitti...

Hei, tosi hyvin olette saaneet sponsoreita, vau! Olen muuten itsekin Oamkista valmistunut, opinnäytetyönä piirrosanimaatio, joten voin samaistua teidän tuskaan ;)

MouMou kirjoitti...

Hei, mä en löydä enää pirullakaan sitä edellistä mailianne, että olisin voinut vastata siihen, mutta tajusin eilen, ettenhän minä voi olla Jyväskylässä silloin kuun vaihteessa, kun siellä on ne hemmetin rallit.:(

Oon siis jossakin päin Suomea lomailemassa silloin eikä se kuvaus sitten oikein istu aikatauluun.

Anonyymi kirjoitti...

Pari juttua vastaisuuden varalle:

Välilyönti on yksi merkeistä mitä ei pitäisi käyttää tiedostojen nimissä.

Tekee turhaa lisävaivaa käsittelyssä jos missä tahansa vaiheessa on unohdettu/jätetty pois eskapointi.
Selaimethan muuttavat sen entityksi, joka välilyönnillä on "%20", ei mitenkään kivaa eikä nättiä ja prosenttimerkki tekee taas mahdollisiin tiedostonimiin omat lisähankaluutensa.

Toisekseen, miksei tuo kooste olisi voinut olla suoraan tekstinä/html:nä sivuilla?

Mitä lisäarvoa sen tallennus pdf:ksi antaa? Se ainakin on varma etteivät hakukoneet nyt indeksoi sitä yhtä kattavasti kuin normaalina tekstinä olisivat. Toisaalta Google löytää sen edelleen yhtä hyvin ja osaa näyttää pelkkänä tekstinä suoraan hakutuloksista, mutta..

Metadatasta toki näen että olet kirjoittanut sen macillasi wordia käyttäen, sus siunatkoon.

Anski kirjoitti...

Auts, mitä tähän sanois muuta kuin kiitos kommentistasi! :D

Pdf:ään päädyin, koska kuten postauksessakin mainitsin, tarkoitus olisi tehdä jatkossa lisää koosteita, jotka sijoitamme mahdollisesti blogin alkuun sivupalkkiin linkeiksi mistä ne voisi nopeasti ladata omalle koneelle.

Anu kirjoitti...

Siitäs sait! xD

Jonna kirjoitti...

Moro!
Etsiskelin juuri tietoa sponoreiden hankkimisesta ja päädyin sivullesi. Koetin ladata tuon pdf-tiedoston mutta se ei enää toiminut. Vieläkö se on sinulla tallella? Ja voisitko vaikka lähettää sen minulle osoitteeseen jonna.tahvanainen(at)mekastamo.fi
Siitä voisi olla iso apu! Kiitos jo etukäteen.