keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Teknisiä paketteja

Tänään töiden jälkeen ehdin onneksi postiin, mutta vasta äsken pääsin oikeasti tämän Porin tuliaisen kimppuun. Yli 14 tuntisen tietokoneella istumisen puitteissa still -kuva tästä postilähetyksestä tuntui äärettömän tyhmältä ja siitä innostuneena dokumentointini luiskahti tavanomaisesti vielä astetta typerämmälle tasolle:


Kamera saapui ehjänä perille, kiitos lähetyksestä!

Tulin kyllä hyvälle mielelle nähdessäni vilauksen oikeaa elämää. Täytyy katsoa tarkemmin ja tehdä materiaalin varmuuskopioita koululla varmaan sitten viikonlopun aikana.

Tänä iltana minun oli kuitenkin perehdyttävä Final Cutin ja Motionin käyttöön. Viime yönä turhauduin nimittäin täysin Flashiin ja tarkemmin sen exportointiin (siis tiedostojen ulos viemiseen ohjelmasta haluamassaan muodossa). Uskomatonta, miten se ei ikinä toimi niinkuin haluaisi!

Olisin voinut olla tänään Kristen taidenäyttelyn avajaisissa, Finnkinolla Uneton48 näytöksessä tai juoksulenkillä auringon paisteessa. Menetyksiä kompensoi ihastuttavan oloinen Motion -ohjelma. Sillä voi näköjään tehdä paljon enemmän kuin olin kuvitellut, jopa viilata fonttien välistyksiä yksittäisten kirjainten tarkkuudella!

Tällä hetkellä mietin, onko Flashillä järkevää toteuttaa enää edes grafiikan animointia ja muuttamista PNG sequence:ksi Motionia varten. Käyttääkö joku Flashiä johonkin muuhun kuin nettibannereiden tekoon?

5 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Mikähän tuon videon kohderyhmä on..taidan haluta poistaa sen julkisuudesta ennen huomista aamukahvia. Kukaan ei voi olla nuin huono edes näyttelemään paketin avaamista. :)

Anski kirjoitti...

buahhah, taisi olla hidasta batistini avaamista tuo. :D

Kuulostaa ikävältä säädöltä nuo animaatiojutut. En oo perehtynyt vielä ollenkaan. Jaiks. Pitää palaveerata aiheesta jahka jaksetaan. :)

Elisa kirjoitti...

Sori, musta alkoi tuntumaan..

Minski kirjoitti...

Oliko sulla paketinavausvideo tassa? Voih, olisin niin kovasti halunnut nahda sen ja kokea uudelleen ne hetket, kun avasin oman videokamerapakettini.

Elisa kirjoitti...

Sinä ehkä voit nähdä pakettivideon joskus, mutta julkisesti yritän jatkossa pitää itseni kurissa vähän paremmin näiden videoleikkeiden kanssa. :)