perjantai 11. kesäkuuta 2010

Mihin Motion pystyy?

Eilen kovasti ihastuin "Final Cutin" Motioniin, mutta tänä iltana hommat menivät täysin toiseen suuntaan. Mikä lie yliluonnollinen voima, mutta uusi tuttavani ei antanut lainkaan käyttööni mm. "inspector" ja "library" ikkunoita. Myöskään filttereitä tai efektejä ei pystynyt lisäämään layereille. Ei auttanut mikään: erilaiset projektit, layouttien vaihdot, ohjelman sammutus, koneen sammutus. Hommat menivät aikalailla käsille, kun layereitä pystyin vain katselemaan timelinen pyöriessä.

Tekniikka on joskus raivostuttavaa, kun jotain olisi saatava valmiiksi eikä millään tunnu olevan logiikkaa.

Mikä teidän mielipide ja kokemus on Motionista? Kannattaako siihen perehtyä tämän iltaisesta vastoinkäymisestäni huolimatta vai pystyykö jollain toisella ohjelmalle tekemään animointi hommia vielä kätevämmin? Mitä oli ennen ToonBoomia? Onko After Effects lopulta vastaus kaikkeen?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma hyviä kummatkin, toisessa käyttöliittymä on hieman "käyttäjäystävällisempi", mutta asioiden hienosäätövaraa ei ole niin paljon(lue=enemmän ominaisuuksia=). Tässä tapauksessa tarkoitan siis että AE:ssa on enemmän kikkailuvaraa. Jotta en miettis liian fiksuja yhtäjaksoisesti niin sanompa tähän väliin vaikka kikkeli. Motion on kuulemma helpompi oppia jos taustalla on editointia Final Cutilla, AE taas jos on fotaritaustaa, mutta AE alkaa olla alan standardi (kuten fotarikin), joten sen opetteleminen ei oo tyhmä veto for the future myöskään, jos liikkuvien graffojen tai efektien tekeminen kiinnostaa. Just kuukausi sitten sain käännytettyä yhden sielun Motionista AEhen, eikä kuulemma ole katunut. Se kylläkin soittelee mulle usein että miten prkl joku homma tehdään =)

チーズ