tiistai 20. huhtikuuta 2010

Hahmoluonnostelua illulla

Animaation aloittaminen on kolkuttanut omatuntoani ja eräänä lauantaina yllätyksekseni päädyin Iinan, Oton ja Esan ulkoisen hapituksen tutkimiseen unien sijaan.

Etsin käsiini ensin kaikki mielenkiintoisimmat valokuvat ja aloin tarkastella, mistä kolmikkomme tunnistaa ja miltä he todella näyttävät. Työ tempoi niin mukaansa, että sunnuntai aamuna jokaisesta oli valokuvien pohjalta muutamia luonnosteluja kasvoista, muistiinpanoja ja vaatelistaa.

Ensimmäistä kertaa jätin tämän tyyppisessä vaiheessa perinteisen paperin ja lyijykynän laatikkoon ja käytin Illustratoria ja piirtopöytää. Toinen tuttavuus johon uskaltauduin Esan kohdalla oli Photoshop, jota en ole ennen käyttänyt vanhankansan piirrustukseen. Se tuntuikin todella oudolta ja tunteettomalta, mutta suureksi osaksi tähän vaikutti varmasti teknisen osaamisen puuttuminen. Voisin haluta aiheesta oppitunteja luokkamme sarjakuva-ammattilaiselta.

Olen tässä harkinnut liekkö laitan nähtäväksi mitään, koska konkreettinen työnjälki oli sen verran tylsää, mutta juuri sen takia kuitenkin nyt nämä viivat, koska enempää ette tule näkemäänkään pitkään aikaan. Hähää! :)


Seuraavaksi täytyisi jatkaa vielä luonnostelua ja alkaa pikkuhiljaa karsimaan ja liioittelemaan hahmojen piirteitä. Myös kokonaisuuden tyyli on mietittävä tarkkaan, mutta siihen keskitymme varmaan enemmän toukokuun jälkeen. Tavoitteena on saada aikaan "omistajansa" oloiset ja persoonalliset, helposti animoitavat hahmot.

Tyylistä puheenollen löysin noin pari kuukautta sitten tämän kirja, joka minun oli lopulta ostettava itselleni, kun jäi niin harmittamaan.


"Big book of fashion illustration":ssa on todella hyviä ja kaikilla mahdollisilla tekniikoilla tehtyjä kuvia. Paksu kirja, ei turhia tekstejä, merkitty vain mitä työkaluja on käytetty. (Suomalaisesta kirjakaupasta saat tämän paljon halvemmalla kuin Akateemisesta.)

Tänään on pakko venytellä kunnolla tai muuten tehoviikko on todellisessa vaarassa. Leffan lainaus voisi ehkä auttaa siirtymisessä työpisteeltä lattianrajaan.TIISTAIN SALDO:
  • aamutreeni: -204 kcal
  • plantaari faskiitti molemmissa jaloissa
  • koululounas: 331 kcal
  • tulivuorenpurkauksen seuraukset: 1 peruuntunut palaveri
  • iltatreeni: -357 kcal
  • valmiit virkatut kukka-amppelit: 1 kpl
  • unta: 5h

1 kommentti:

MouMou kirjoitti...

Hienot nuo piirrokset!:)