maanantai 19. huhtikuuta 2010

Haastattelussa Iina, Otto ja Esa

Yleensä dokumenteissa henkilöitä seurataan monen vuoden ajan. Meidän resursseilla tämä onnistuu huonosti, joten kieltämättä pienenä haasteena on käsikirjoittaa henkilöillemme mielenkiintoiset tarinat. Käytännössähän kuvauspaikalla käsis täytyy laittaa taka-alalle ja seurata tilanteita. Nyt yhden kuvausreissun jälkeen pohjatyö tuntuu vielä tärkeämmältä ja hyvin mietityt haastatteluteemat on pakko pohtia tarkempaa kuin olisi ehkä "hyväksi".

Alunperin tätä projektia suunniteltaessa varmasti yksi vähiten halutuista meillä oli juuri käsikirjoitajan-/haastattelin-/näyttelijähuollonpallit. Kolme epäsosiaalista kuvallisen viestinnän opiskelijaa ja ajatuskin journalistisesta hölisijänroolista kauhistutti. Nyt minusta tuntuu, että olen ottanut pienen askeleen kohti sosiaalista yhteiskuntaa. Todellisuudessa tässä ei tarvitse olla kuin (harvoin törkeyden rajoilla pyörivän) utelias, jaksaa kuunnella hiljaa keskeyttämättä, nyökkäillä ja ajatella mitä toinen oikein puhuu. Tämä sopii itseasiassa erittäin hyvin juuri kuvallisen viestijän stereotypiaan.


Olemme tehneet varsinaiset kuvaukset (ja haastattelut) vasta päähenkilömme "nro.1:n" eli Iinan kanssa. Hän oli siinä mielessä suhteellisen "helppo", että hän on kirjoittanut muotiblogia pitkään ja tietää bloggauksesta yleensäkin todella paljon. Jutustelu oli mutkatonta ja tuntui, että ajatukset olivat kehittyneet kompaktiin pakettiin, josta hänen oli helppo purkaa lankoja hymykorvissa.

Tällä hetkellä painimme keskittyy päähenkilöömme "nro.2:een" eli Ottoon. Hänen kohdallaan seuranta onnistuu aidosti, koska pääsemme kuvaamaan Oulussa suhteellisen lyhyelläkin varoitusajalla. Otto kirjoittaa blogeja poliittisesta näkökulmasta liittyen ajankohtaisiin aiheisiin, johon myös päivitysaktiivisuus tässä genressä tyypillisesti on sidottu.
OTTO: www.ottosimola.fi/category/vaaliblogi

Kesän lopulla meitä odottaa viimeinen kuvaussetti päähenkilön "nro.3" eli Esan kanssa, joka kirjoittaa lifestyleblogia. Syvennytään häneen tarkemmin lähempänä kesää, mutta mielenkiinnolla odotamme kyllä tätä keikkaa, ei vähiten sen ajankohdan takia.

Yksi parhaita tekijöitä tässä projektissa on, että tutustuu aivan erilaisiin ihmisiin ja piireihin. Ihmiset ajattelevat ja uskovat, järjestävät arkensa ja energiansa toisistaan niin vastakkaisiin asioihin. Se on jännää, sytyttää minut. Kaikki ihmiset voisivat mielestäni haastatella toisiaan enemmän.MAANANTAIN SALDO:
  • aamutreeni: -179 kcal
  • kuvauskalusto palautettu klo 8.30
  • blogitekstiluonnoksia: 7 kpl
  • koululounas: 612 kcal (1,60 €)
  • aurinkoinen sää (3,4 astetta klo 16.00)
  • Oton sopimuspaperit toimitettu yksikönjohdolle
  • onnistuneet yhteydenotot päähenkilöihin facebookin kautta: 0 kpl
  • iltatreeni: -319 kcal
  • messenger auki: 10h
  • unta: 5 h 30 min

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

# onnistuneet yhteydenotot päähenkilöihin facebookin kautta: 0 kpl

Miten olisi puhelin? Sähköposti? /msg? .. josta pääsemmekin kohtaan

# messeger auki: 10h

Entäs IRC?

Minski kirjoitti...

IRC on nörttien hommaa. Puhelin on pelottava.