torstai 22. huhtikuuta 2010

Oton ensimmäiset kuvaukset

Olimme kuvaamassa Ottoa ensimmäisen kerran viime viikonloppuna 24.-25.4. Lähtö tuli aika lyhyellä valmistautumisajalla ja siksi teemana kutakuinkin: "kaikki mitä saadaa purkkiin on plussaa." Ihan mukavasti saimme kuvaa sekä ääntä, nyt on hyvä mieli.

Koko projektin kestosta varsinaisia kuvauspäiviä meillä on vain muutama prosentti. Minusta ne ovat koneella istumisen vastapainona kaikin puolin oikein innoittavia ja ilmeisesti tämä innostus kattaa muutkin ihmiset.. Yleisillä paikoilla lapset luulevat meitä aikuisiksi (mikä naurettava arvio). Luulevat raukat pääsevänsä uutisiin hyppimällä kameran edessä. Toisaalla autoilijat tölläävät häpeilemättä niin kauan kuin se on mahdollista ja vastaantulijat tekevät yllättäviä kolmiloikkahyppyjä tajutessaan kävelleensä tulilinjaan.


Onhan asearsenaalimme toki vakuuttava, mutta ihailuun tai paniikkiin ei silti mielestäni ole tarvetta. Samana kuvauspäivänä tunteet voivat vaihdella aina turhautumisesta odotteluun, paniikkiin, intohimoon tai (ainakin itselläni) henkiseen orgasmiin. Paineita on näyttää ammattilaiselta, rauhalliselta, pitää kamera teknisesti hallussa ja havainnoida joka suuntaan, ei pelkästään kuvattavaa kohdetta.

Itse olen kuvauspaikan yleisjantunen, jos haastatteluja ei tehdä. Silloin siirryn yleensä sinne still puolelle. Vielä tässä vaiheessa kevättä kuljetan aina kameralaukussani näitä tiikereitä. Monen vuoden kokemuksella ne on hyväksi havaitut ja vakuuttavat. Viime lauantainakin olivat online:ssa.


Nyt varttumaan annetaanko meille räntäsade aamuksi vai juostaanko kimmoisessa auringonpaisteessa. Näin yön hetkenä suon ilolla ne molemmat, tunnen tällä hetkellä suurempaa arvoa ravintolamme lupaamaa Itämaista broileripataa kohtaan.KESKIVIIKON SALDO:
  • nukkuminen pommiin/ponniin
  • palaveri tulevista kuvauksista: onnistunut
  • postauksien ajastusongelma selvitetty: "ShangShongin" aikavyöhyke
  • talkoovakuutus Otolle kunnossa
  • täydellinen repsahtaminen hapankorppuihin
  • iltatreenit: -523 kcal
  • ensimmäinen lämmin Bella-ilta
  • onnistuneet facebook-lähestymiset: 1 kpl
  • unta: 8h 30 min

1 kommentti:

Minski kirjoitti...

Harvinaisen hapan ilme mulla :) Taitaa tulla politiikkaa ovista ja ikkunoista. Mieli tekisi kirmata keväisellä kukkaniityllä kameran kanssa, ei istua missään kuivassa kokouksessa. Tosin ei se niin kuivaa ollut, ihan mielenkiintoista oikeastaan.

Huomenna homma sentään vähän kevenee, tiedossa ainakin ilmapalloja!