sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kohtaaminen käsiksen kanssa

Viikkoni alkaa netissä yleensä sillä, että paneudun heti herättyäni koulumme alkavan viikon lounasruokalistaan. Joku voisi sanoa, että se antaa pohjan päivieni kululle ja elämäni suunnalle. Nyt tarvitaan kuitenkin luovia ratkaisuja...

En olisi uskonut, että niinkin konkreettinen asia kuin ihmisen itsekkyys ja himo voivat vaikuttaa konkreettisiin arkitoimiini näin voimakkaasti. Ravintolamme nimittäin ilmoittaa nettisivuillaan, että (lakkojen ja työnseisauksien takia) "tavarantoimituksissamme voi ilmetä puutteita ja myöhästymisiä. Nämä saattavat aiheuttaa suuriakin muutoksia ravintolamme ruokalistaan. Lista ei samasta syystä ehkä myöskään ole ajan tasalla ravintolan nettisivuilla."

Listaa ei ole siis päivitetty ja aloitan varmalla nakilla: Nalleruispuuro sekä maito. Lähden koululle jo hyvissä ajoin hoitamaan ensin käytännön roudausta ja päivittämään sitten mieltäni käsikirjoituksen suhteen. Toivottavasti pystyn normaaliin työpäivään.

Maalis-huhtikuussa olemme eniten pohtineet juuri käsikirjoitusta: ristiriitoja, yhtymäkohtia, kasvamista ja henkilöiden tavoitteita. Konkreettisesti olemme listanneet mm. mahdollisia kuvauspaikkoja ja -aikoja. Pari viikkoa sitten lopulta kävikin odotetusta: järjestelmävastaava päässäni kehotti minua ostamaan nelivärisiä post-it lappuja.

Samana iltana käsis sai jo tälläisen muodon:


Seinä helpottaa meidän toimintaa myös leikkausta ja animaatioita suunniteltaessa. Minusta se näyttää tänään jo oikein pätevältä.

Laajempi tavoitteeni tällä hetkellä on pureutua päähenkilöihimme ja urkkia lisätietoja. Haluan tietää heidän ajatuksiaan ja keskustella maailman asioita halki, jotta käsikirjoituksessakin voitaisiin päästä vielä eteenpäin.

Miten tekstien julkaisun voi ajastaa, te asiantuntijat?

aamuyö-terkuin,
Elisa

Ei kommentteja: