keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Me oltiin sillain Afterin kanssa

Eilisessä Skype -puhelupalaverissa päätimme, että kokeilemme vielä erästä vanhaa ja nyt uudestaan esille noussutta ideaa: tekstiplanssien animointia videokuvan päälle. Kokeilimme Anskin kanssa sitten nopeita luonnoksia ja loppu iltayön katselin tutorialeja, jotta olisin valmis viikon kohokohtaan...

Keskiviikkoisin minulla on nimittäin mahdollisuus opiskella täällä "Efectos visuales", joka teoriatuntien jälkeen tarkoittaa After Effect -ohjelman käyttöä. Sitä olemme kaivanneet jo pari vuotta Ouluun ja nyt olen samalla iloinen ja samalla turhautunut, koska en ymmärrä opetuksesta mitään. Ohjelma ja opettaja on ohjelmoitu espanjaksi ja minulta kieli onnistuu luontevasti vasta ruokakaupassa.

Tänä aamuna olin kuitenkin erityisen toiveekkaalla tuulella: minulla on ensimmäistä kertaa oikeaa tekemistä tunteja varten. Kiitos yöllisille opetusohjelmille ja Ilkalle, jolta sain linkin mm. loistaviin After Effectsin perusteisiin: www.videocopilot.net/basic

Kaurapuuron (ainoa puuro, jota täältä myydään) ja mansikoiden (ainoat marjat, joita täältä kohtuudella löytyy) jälkeen suunnistin koululle klo 8.30. Matkakavereina minulla oli vaakatason sade ja tuuli, kaipasin taas villasukkia. Lapaset minulla olikin.


Kokeilin tunnilla kahta ihan perus ”motion tracking" sydeemaa:
1. Videokuvan stabilointi ja kolmiulotteisen tekstin lisäys kuvan päälle
2. Kolmiulotteisen tekstin yhdistäminen johonkin kuvan pisteistä siten, että kuva ja teksti liikkuvat samalla tavalla

En oikein tiedä minkälaiseen kuvaan motion tracking on teknisesti kannattavinta/mahdollista tehdä. Käytännössä ideassamme valitun videokuvan täytyy olla tarpeeksi pitkä, sisältää sävyiltään hyvän ”tyhjän" tilan ja se EI saa sisältää tärkeää puhetta. Noh, räpellystähän homma vielä oli, mutta äsken sain käyttää ensimmäistä kertaa myös Dropbox:in Animaatiot -kansiotamme ja tiedostot lähtivät aamuksi tytöille.

  • uusi ohjelma "haltuun"
  • 500g raejuuston korviketta
  • espanjan infinitiivin opiskelua
  • raakaleikkaustiedoston vastaanottaminen
  • lämmöntuotantojumppa kotona
  • Siestan laatu: -ei merkintöjä-

Ei kommentteja: