lauantai 8. toukokuuta 2010

Vuosi pähkinänkuoressa

Tämä lukukausi on ollut ehkä rankin ja antoisin koko Oamkissa pyörimiseni aikana. Syksyllä kävin Slovakiassa kahden viikon intensiivisellä dokumenttikuvauskurssilla, josta käteen jäi ihan uskomattomia kokemuksia sekä kymmenen minuutin dokumentti, joka sai erikoismaininnan puolalaisella kansainvälisellä dokumenttielokuvafestivaalilla. Syksyllä opiskelin myös analogista valokuvausta ja pimiötyöskentelyä sekä silkkipainoa. Kevällä saimme vastavierailijoita Slovakiasta ja meidät tutustutti monotypian saloihin maan arvostetuin grafiikkaheebo. Uskaltauduin myös tiedottamisen kurssille, jonka kautta päädyin kirjoittamaan tiedotteita Taitaja 2010 -kilpailun nettisivuille. Lisäksi autoin erästä ystävääni hänen opinnäytetyönsä kanssa valokuvaten ja taittaen koko 34-sivuisen oppaan. Kevät on huipentunut monikamerakurssiin, joka on avannut niin oopperan kuin monikameratyöskentelynkin salat. Koko ajan taustalla on pyörinyt tämä opinnäytetyö kuvausreissuineen, editoimisineen ja suunnitelmineen. Tästä syystä minulla onkin jäänyt esseiden kirjoittaminen vähemmälle ja erään kurssin pienoistutkielma on noin puoli vuotta myöhässä. Sori. Valmistuminenkin on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. On vain niin paljon opittavaa vielä!

Siis ihan hirveää poukkoilua sinne ja tänne, pitkiä päiviä, nopeasti ja paljon litkittyjä kahvikuppeja sekä kalenterin tehokäyttöä.

Alkukeväästä kulutin myös viikon erään 30-sivuisen hakemuksen täyttämiseen, joka poiki north2north apurahan ja kutsun Siperiaan Yakutskiin opiskelemaan kahdeksi kuukaudeksi venäjänkieltä sekä paikallista kulttuuria. Lähtö on maanantaina 7. kesäkuuta. Menen lentäen, koska kaupunkiin johtava ainoa tie näyttää tältä.

Nyt kulutan aikaani viisumi- ja kesäopintotukiasioiden hoitoon sekä matkablogini bannerin suunnitteluun.


Blogidokumentti saa siis pärjätä kesän ilman minua. Elokuussa onneksi lähdemme kuvausreissulle heti kotiutumiseni jälkeen, joten paluu arkeen on nopea ja toivottavasti kivuton.

Ei kommentteja: