torstai 21. tammikuuta 2010

Valoa tunnelin päässä

Pitkä aika on kulunut siitä, kun viimeksi tänne kirjoiteltiin. On aika pistää tämäkin blogi ajantasalle. Bloggaukseenhan kuuluu oleellisesti myös bloggaustauot, se olkoon selityksemme hiljaisuudelle. Empiirinen tutkimus.

Teemme siis dokumenttia, jonka aiheena on bloggaaminen. Olemme Oulun seudun ammattikorkeakoulun kuvallisen viestinnän opiskelijoita ja teemme opinnäytetyötämme. Sen enempää emme tässä vaiheessa vielä kerro. Hyvään tarinankeerrontaan liittyy olennaisesti se, että kaikkea ei kerrota kerralla ja että katsoja jää odottamaan, miten tarina etenee ja mitä päähenkilölle käy. Domunetissamme on omat päähenkilöt, mutta tässä blogissa päähenkilöitä olemme me itse ja dokumenttimme.

Syksy meni nopeasti. Sopivien bloggareiden etsiminen oli hankalaa. Vaihtoehtoja oli liikaa, kaikki olivat niin hyviä ja erilaisia. Lopulta teimme päätöksemme ja lähestyimme joulun aikaan erästä bloggaria. Hän onneksemme suostui. dokumenttiimme tulee kaksi muutakin bloggaria, mutta keskitymme heihin tarkemmin myöhemmin.

Kuvaukset käynnistyvät ensi viikolla, jolloin lähdemme ensimmäiselle kuvausmatkallemme. Ensin vierailemme Jyväskylässä, sitten hyppäämme laivaan ja osallistumme blogiristeilylle. Olemme hyvillä mielin, odottavaisia ja jännittyneitä. Tästä alkaa seikkailu, jota dokumentinteoksikin kutsutaan.

Ei kommentteja: